Tegnap vezércikk hullatott krokodill könnyeket az Echo tévéért, ma ismét címlapsztori, hogy az ádáz UPC kivette a földi sugárzású csomagból az Echo-t. Hiszik, vagy sem, még két holokauszt túlélő is reklamált a Magyar Hírlapnál. Egyikük épp a kies Amerikából...

 És az egészet a jó Sándor Gyurival próbálják meg eladni. Kérdés lesz-e visszhangja:

 

 Kiáltás az Echoért

Egyre nagyobb a visszhangja a UPC érthetetlen döntésének

Virágozzék minden virág – reagált Sándor György humoralista a médiaszolgáltató lépésére
(Fotó: Csudai Sándor) 

Csalódottan, szomorúan, felháborodva fogadta a lapunkat megkereső sok száz – köztük számos kispénzű, nyugdíjas – tévénéző azt a hírt, hogy a UPC Magyarország március 16-tól gyakorlatilag az ország valamennyi vételkörzetében kivette az Echo Tv-t a földfelszíni sugárzású csomagjából. Mint emlékezetes, a Magyar Hírlapot 2009-ben durva szocialista kormányzati támadás érte: Gyurcsány Ferenc bojkottot hirdetett ellenünk. Akkor az olvasók szolidaritása segített a nehéz helyzetben, így most is a nemzeti érzelmű erők, illetve a közvélemény összefogására van szükség. „Annak a híve vagyok, hogy virágozzék minden virág, aztán mindenki egyénenként maga döntse el, hogy mit szagol felülről, urambocsá! alulról” – reagált Sándor György humoralista, Kossuth-díjas előadóművész az Echo Tv ügyére.

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum vezetője lapunknak úgy nyilatkozott: az Echo Tv-nek köszönhető, hogy a legnagyobb nyilvánosságot kapta a CÖF 2009-es, virágvasárnapi, kétszázezres tüntetése, amely máig a legnagyobb civil megmozdulás a rendszerváltás óta. Erre a mindenki számára hozzáférhető tájékoztatásra most is igényt tartunk – tette hozzá.

Molnár András közgazdász azt mondta, hogy korábban az Echo miatt is váltott előfizetőként egy másik UPC-csomagra, éppen ezért is értetlenül áll a döntés előtt. Gyepes-Gilbert Ottó holokauszt-túlélő felhívta a figyelmünket, hogy sokakhoz hasonlóan ő is úgy gondolja, a Fidesz–KDNP kétharmados győzelme nem jöhetett volna létre az Echo Tv és a Magyar Hírlap nélkül. „Most hol van a kétharmad?” – tette fel a kérdést az amerikai–magyar kettős állampolgár, leszögezve: ilyen eset kulturált országokban nem fordulhat elő.

Lapunkat megkereste megannyi felháborodott néző. Balogh Zsuzsa például „csúnya támadásnak” értékelte a változtatást. Szerinte az Echo a kétharmad televíziója, márpedig a kétharmad többsége szegény kisember, aki nem tudja megfizetni a drágább csomagot a szolgáltatónál. Reiner Péter vészkorszaktúlélő úgy vélekedett: „Az ügy gazdasági köpönyegbe öltöztetett politikai döntés következménye, s a kispénzű emberek pénztárcája ellen irányul.”

KD, ZCS

 

Címkék: magyar hírlap holokauszt echo sándor györgy

A bejegyzés trackback címe:

https://nemszegyelli.blog.hu/api/trackback/id/tr692749629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása