Magához kéepest váratlan terjedelemben számol be a Magyar Nemzet a tegnapi, egyes hírek szerint 30ezres, de a egybehangzó források szerint is tízezres sajtószabadság tüntetésről. A terjedelem viszont azért is kellett, hogy mondatonként lehessen diszkreditálni a megszólalókat. Néhány példa az ízlésesebbje közül: 

 

 Lángh Júlia írónó "a pedofíliát sem megvető Daniel Cohn-Bendit európai zöld-párti képviselőt idézte", ő maga pedig, a szerkesztő szíves (zárójeles) közlése szerint Konrád György második felesége, aki a drogliberalizáció mellett érvelt 1998-ban...

Az Akkezdet Phiai rapformáció szerzeményéből pedig a refrént idézik rosszalló fejcsóválással: Szabad káromkodni, úgyhogy shit, fuck, bitch (magyarul finomítva az eredeti angol jelentést: széklet, közösülés, prostituált) éljen a Nyugat, éljen Babits"

Így mondjuk kicsit megtörik az egyébként is elég ócska produkció ritmikája, amit már a helyszínen sem lehetett túlzottan élvezni, de legalább kicsit sikerült megidézni a rendszerváltás előtti hivatalos propaganda újságírás hangulatát. Legalább nem volt ott hiába az a rengeteg ember...

  

 

Címkék: magyar nemzet tüntetés sajtószabadság akkezdet phiai lángh júlia

A bejegyzés trackback címe:

https://nemszegyelli.blog.hu/api/trackback/id/tr862743902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása