Irónia nélkül mondom: sajtótörténeti pillanatnak gondolom a ma megjelent Gulyás Gábor interjút.

A Magyar Nemzet se kiköpni, se lenyelni nem tudja ezt a helyzetet: miközben frontális - és gyomorforgató - támadást intéznek a filozófia-tudomány legjelesebb képviselői ellen, egy debreceni jobboldali intézményvezető védelmére kel a liberális "bűnbandának". Mikor meg rá is rárontana a jobboldali sajtó, pünkt kinevezik a Műcsarnok igazgatójának. Mit kezdjenek Gulyás Gáborral? Aki ráadásul nyíltan antiszemita támadásnak tartja a filozófus-hecckampányt. Nehéz dió.

A Magyar Nemzet végül egyfajta furcsa békítő-show-val próbálja feloldani a helyzetet. Háromnegyed oldalon át próbálják bocsánatkérésre bírni az arcot, vagy kimondatni vele, hogy ők nem antiszemitizmusból szemezgetik ki a zsidó származású filozófusokat, de Gulyás nem hátrál meg és nagyon karakánul képviseli az álláspontját. Jó arc, és pár napja még alig páran ismerték a nevét... GulAz utolsó negyed oldal viszont már az új tervekről, a Modem sikereiről, és a Műcsarnokról szól.

A kecske jóllakott, a káposzta is megmaradt, mindenki nyugodtan térhet nyugovóra. Mek mek mek.

 

Címkék: magyar nemzet facebook zsidó antiszemita filozófusok gulyás gábor filozófusper

A bejegyzés trackback címe:

https://nemszegyelli.blog.hu/api/trackback/id/tr362602127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása